Запознайте се с Нагааша

Запознайте се с Нагааша

Име: Наагаша

Години: Около три хиляди години

Раса: Съпруга на Асмодей

Род: Принцеса на Аммон

Родно място: Раба, Аммон

Положение: Наагаша е амонска принцеса, когато Луцифер започва да я ухажва. От раждането си е сгодена за юдейският цар и не се поддава на ангелския му чар, но в мига, в който вижда Асмодей, Наагаша няма очи за никой друг. След като сключват свещен съюз, заминава за Ада като съпруга на Асмодей, където се ползва с всички привилегии.

Магия:

  • Огнен лъч
  • Телепортация
  • Правене на заклинания и отвари
  • Притежава неизмеримо количество енергия
  • Музикантка и певица, чиято музика подмамва човечеството към идолопоклонство

Образование: В амоннският дворец получава най-доброто образование, а след като се жени за Асмодей, той ѝ споделя някои от най-големите тайни на човечеството.

Характер: Наагаша невинаги е била зла, жестока и подозрителна, но годините, прекарани в Ада са изкарали най-лошото в нея – злоба, ревност, страх, суета…

През свободното си време обича: Да пее и танцува, да слуша музика

Мотивация: Подобно на Елизаздра, Наагаша е готова на всичко, за да запази любовта на Асмодей. Не желае и не може да дели любмия си с никого. Дала си е клетва, че, ако Асмодей спре да я обича и си вземе нова жена, ще се хвърли в огнените води на Огнено море.

Какво желае: Асмодей да я обича завинаги.

Какво мрази: Че е жена в мъжки свят.

От какво се страхува: Че също като Луцифер, може да си вземе друга жена и да я забрави.

Най-ужасното нещо, което е извършила: Убила е всяка жена, която е смятала за съперница.

Интересен факт: Била е сгодена за цар Соломон.

Цитат:

"Ш-ш-ш-шт! Не знаеш ли, че тук и стените имат уши! – изсъска Нагааша. Ама, че глупачка беше тази! Нима не знаеше, че в този прокълнат дворец, убиваха дори, ако споменеш името ѝ. Всеки един от демоните, които доведоха със себе си, при идването си от Ада, бе намерил смъртта си по един или по друг начин. Фотия искаше само нови демони, току-що завършили Аксилп – Казармата в Ада. Нямаше доверие на никого. Няма нищо по-страшно от човек с безгранична власт и параноя. – Млък! Никога няма да я свалиш! Тя роди наследник, изби всички в Подземния свят и ѝ се размина! Има собствена армия от вампири – по-силни от демони и вампири взети заедно!“

Наагаша, „Кралицата на Подземния свят“ трета книга от поредицата "Огън и злато"