Запознайте се с Ламия

Запознайте се с Ламия

Ламия – е една от любимките на Луцифер и Кралица на вампирите. Създадена е от Лилит и ѝ е вярна до край. Докато бившата Кралица е затворена в Кулата на скръбта, Ламия върши мръсната работа, превръщайки живота на Ели в ад.

Име: Ламия

Години: Три хиляди години

Раса: Кралица на вампирите

Род: Тя е изкуствено създаден вампир и е първа по рода си.

Родно място: Подземния свят

Положение: След като братята и сестрите ѝ се вдигат на бунт срещу Краля и Кралицата на Подземния свят, след години тежки сражения - те са унищожени до един. След като завърта главата на Луцифер, Баал и Лилит пощадяват живота ѝ, но новосъздадените вампири заплащат цената - те са по-слаби и са роби на демоните. Но Ламия не изпитва съжаление към тях, защото става Кралица на вампирите и любовница на Луцифер и се ползва с всички привилегии.

Магия: Ламия притежава 

  • Свръхбързина
  • Свръхслух
  • Свръхзрение
  • Физическа сила
  • Жажда за кръв

НО, тъй като е от първата раса вампири при нея са много по-засилени

Образование: Ламия и другите вампири от нейния вид са специално обучени от Ардат Лили - най-приближената на Лилит. 

Характер: Ламия е целенасочена, властолюбива и не се колебае да използва секса като оръжие. Готова е да мине през всеки, за да запази властта си.

Външен вид: Като всички вампири, Ламия е неземно красива. Висока е, с дълга руса коса и светли очи. 

Мотивация: Ламия е страхливка. Убийството на братята и сестрите ѝ се запечатва завинаги в ума ѝ. Затова се стреми към максимална власт над Луцифер, за да не свърши като тях.  

Какво желае: Да опази Трона си.

Кого мрази: Ели

От какво се страхува: Че Луцифер ще я забрави и ще отнеме Короната ѝ.

Най-ужасното нещо, което е извършила: Тя е жената, която казва на Велзевузий за слабото място на Конър. 

Интересен факт: Конър е единственият мъж, с когото Ламия е била склонна да подели властта си. 

 

Цитат:

"Конър Уестморланд! Помня първия път, в който те видях. Новороден вампир, непоколебим, безстрашен и смел воин! Мислех си, че ако някога имам крал до себе си, бих искала да е като теб! А след това ти предложих короната. Но ти отказа. Вдигна се на бунт, говореше за революции, примами мнозина на своя страна… Искаше свобода за вампирите! Вместо това ги направи роби на една узурпаторка! Затова ли се бори цял живот? Конър, който познавах, искаше да бъде крал на вампирите, да ги поведе към свободата! Затова ли беше всичко? Изгнанието? Пролята кръв, на близки и на приятели? За да бъдеш вярното куче на Фотия!"

Ламия, "Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"