Запознайте се с Аграте

Запознайте се с Аграте

Аграте – Аграте е дъщеря на смъртната жена Махаллат, надарена с неземна красота и трета съпруга на Луцифер. Аграте е закрилница на проститутките и отговорна за сексуалните ексцесии. Най-опасна е във времето, когато се скита по изоставените улици два пъти седмично – от вторник до сряда и от петък до събота. Придружава я армия  от ангели на отмъщението и гнева.

Име: Аграте

Години: Около три хиляди години

Раса: Трета съпруга на Луцифер

Род: Дъщеря е на Луцифер и Махаллат

Родно място: Кулата на скръбта, Ада

Положение: Аграте е не само съпруга на Луцифер, но и се смята, че е единственото му дете. Знаейки, че е любимата му съпруга, никой не смее да покаже неуважение към нея, дори Елизаздра не смее да я унижава публично, за да не достигне до ушите на Господаря.  

Магия:

  • Огнен лъч
  • Телепортация
  • Правене на заклинания и отвари
  • Притежава неизмеримо количество енергия
  • Влияе сексуално на смъртните

Образование: Аграте получава най-доброто образование. Освен Учителите в Аксилп я обучават и падналите ангели.

Характер: Умът и прозорливостта са най-голямото и оръжие. Също като майка си и тя е жестока и манипулативна, а от баща си е наследила сексуалността. Емоционалността и прибързаното вземане на решения са най-слабото ѝ място.

Външен вид: Аграте е наследила красотата на майка си – същите очи и сребърни коси, нежната, румена кожа, съблазнителното тяло…  

Свободното си време: Прекарва с най-добрата си приятелка Нагааша.

Мотивация: Аграте е много разглезена от майка си и баща си. Никога не се е борила за нищо в живота си. Дори като съпруга на Луцифер ен се е борила за любовта му, защото е и негова дъщеря.

Какво желае: Да унищожи Лилит и Елизаздра, които погубиха рожбата ѝ.

Какво мрази: Лилит и Елизаздра.

От какво се страхува: От нищо не се страхува.

Интересен факт: Когато разбира, че Луцифер е на пътда си вземе шеста съпруга, тя подшушва на Асмодей, че най-желаната жена от хора и ангели е Нагааша. Той слиза в Материалния свят и тя се влюбва от пръв поглед в него, Асмодей веднага я прави своя жена.

Цитат:

„Мислиш си, че ще излезеш оттук и ще я убиеш, но тя ще бъде твоят край! – хвърли отровната стрела Аграте и остави детронираната Кралица да лежи на пода…“

Аграте, "Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"