Запознайте се с Азазел

Запознайте се с Азазел

Азазел – Азазел е един от падналите ангели, научил мъжете да воюват и да правят оръжия, а жените – на изкуството на съблазняването, измамата, да правят украшения, огледала и да се гримират. След като изкусил хората с разврат и накарал хората да забравят бога, арх. Рафаил го оковава и го приковава за скала в пустинята. Азазел прекарва там 5 хиляди години, докато Ели не взима Меча му и не го освобождава. Веднъж свободен, Азазел опустошава Подземния свят, принуждавайки Кралят и Кралицата (Баал и Лилит) да избягат в Ада. В Нощта на мъртвите единственото му оцеляло дете след Потопа – Сехибе отвлича Ели и той я взима за жена.

Име: Азазел

Години: милиони години

Раса: Паднал ангел – някои го почитат и като божество

Род: Син е на Създателя

Родно място: Рая

Положение: Преди да се разбунтува с Луцифер, Азазел е сред любимците в семейството. След като е изгонен от Рая, споделя част от знанията си с човечеството и е уважаван и почитан. След като създава Подземния свят с близнака си Шимяза чрез силата на мисълта, се провъзгласява за Крал на Подземния и Материалния свят. Царуването му не трае дълго, предаден от брат си Баал и жена си Лилит, заедно с Рафаил го приковават за скала в пустинята до Денят на Страшния съд.  

Магия:

  • Пирокинеза
  • Окултни знания
  • Бойно изкуство
  • Телепортация
  • След като става Крал на Подземния свят може да чете мислите ан всеки един от подчинените си
  • Може да контролира мислите и тялото на хора и магически същества
  • Създава оръжия

Образование: Азазел притежава всеобхватно образование като всичките си братя. Още със създаването си, те са надарени с разум и всички тайни на света. Поради своето любопитство и широк кръг от интереси, Азазел е смятан за един от най-интелигентните сред братята си.  

Оръжие: Меч, с който може да убие всяко свръхестествено същество

Характер: Високо интелигентен и умен мъж, но крайно жесток и отмъстителен. Не се интересува особено от обкръжението си, освен ако то не му носи някаква полза. Обича децата. Не е сляп за заобикалящата го красота. Честолюбието и самовлюбието, могат да му изиграят лоша шега.

Външен вид: Много привлекателен. Висок, мускулест и все пак строен. С дълга, гарванова коса, стелеща се на къдрици до раменете му. Очите Очите му големи, тъмни и дълбоки.

През свободното си време обича: Да създава оръжия,

Мотивация: Преди да бъде предаден от най-близките си е движен от голямата си амбиция и желанието да се докаже. Но след като е прикован за скала над 5 хиляди години единственото нещо, което го поддържа е жаждата за мъст.

Какво желае: Да управлява Подземния свят, а синът му да управлява Материалния.

Какво мрази: Мрази подлостта и Лилит.

От какво се страхува: Да не бъде затворен отново.

Най-ужасното нещо, което е извършил: Изнасилва Ели.

Интересен факт: Той е „змията“, подмамила Ева. А Каин е негов син.

Цитат:

„Глупако, нима мислиш, че можеш да се бориш с мен? – замахна още веднъж, прекършвайки гръбнака му на две. – Съществувам от началото! Ако не ви бях показал изкуството на войната, нямаше да си предвождал войска през живота си! Ако не ви бях дарил огъня, нямаше да си хващал меч през живота си! Аз съм ангелът на греха!“

Азазел, "Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"