Запознайте се с Елинор

Запознайте се с Елинор

Елинор Хейлис – Баба е на Лора, Габи и Ели, водач на Сборището. Презира Ели, до 13-годишната ѝ възраст се опитава да я убие  6 пъти. В Нощта на мъртвите прави опит да я пожертва в ритуал, който ще увеличи силата на Сборището и на двойничката ѝ.

Име: Елинор Хейлис

Години: 60 години

Раса: вещица, водач на Сборището от Фанагория

Род: древният вещерски род Хейлис

Родно място: Адрианополис, Фанагория, Материалния свят

Положение: Елинор е водач и главен жрец на фанагорийското Сборището – титли, наследени от майка ѝ. Над две хилядолетия жените от рода Хейлис са водачи на Сборището.

Магия: Няма специална дарба, но притежава неизмеримо количество енергия, подсилваща заклинанията, отварите и ритуалите ѝ. Елинор е  силна и могъща вещица, благодарение на магията, предаваща се в семейството ѝ от хилядолетия.

Образование: Всичко за магията е научила от майка си и баба си. А това, което не са успели да я научат е усвоила сама с годините практика.

Характер: Елинор е изключително умна и манипулативна, върти всички около себ си на малкия си пръст. Единствената, която вижда същността ѝ е Ели. Елинор е неотстъпчива и гони целите си докрай, каквото и да ѝ струва това.  

Външен вид:

През свободното си време: Крои планове за убийството на една от внучките си.

Мотивация: Елинор сляпо вярва в правотата си и че Ели ще донесе беди на човечеството и дори до неговата гибел. Смята, че като уби внучка си и спре Предсказанието, ще изкупи стари грехове.

Какво желае: Да предотврати Предсказанието

Какво мрази: Ели

От какво се страхува: : Че Ели ще унищожи света

Най-ужасното нещо, което е извършил: Прави множество опити да унищожи Ели.

Интересен факт: Елинор е тази, която помага ан дъщеря си да забременее с Ели.

Цитат:

"Както всички знаете, Лора, Габи и Ели са моя кръв. Двойничките са надарени с голяма сила. Но… Ели, е чисто зло. Ако я приемем, ще обрече всички ни на смърт. Демонското изчадие, онази, която е прокълната от раждането си, не е една от нас. Тя ще прегази всичките ни закони, и вярвания! Дори вече е започнала, подмамвайки нашия лъч светлина – Нора посочи Габи отново – да участва в черни ритуали! Тя е Хаос! Няма и седмица, откакто е във Фанагория и вече има смъртен случай, демони и вампири прекосяват необезпокоявано границите ни. Откъде да сме сигурни, че самата тя не ги е пуснала?"

Елинор, "Предсказанието", първа книга от поредицата "Огън и злато"