Запознайте се с Велзевузий

Запознайте се с Велзевузий

Велзевузий – Нефилим, син на Краля на Подземният свят. Тъй като е незаконен, а майка му е смъртна жена, единствената му титла е Върховен Учител. Обучава Ели самостоятелно, поверена му е лично от Краля. Когато Азазел узурпира Трона, а баща му е обвинен в измяна срещу Луцифер и обезглавен, Велзевузий не е нищо повече от бунтовник… също като Конър. 

Име:   Велзевузий

Години: Около 5 хиляди години

Раса: Нефилим

Род: син е на падналия ангел Баал и смъртна

Родно място: Престолния град, Подземния свят

Положение: Макар да е син на Краля, Велзевузий никога не се е ползвал с привилегии, тъй като е копеле. С упорит труд се издига до Върховен Учител на обучаващите се демони в Казармата. След като изготвя стратегия, с която побеждават първата раса вампири, е всепризнат за мъдър и незаменим, думата му тежи най-много пред Краля и Съвета.

Магия: Телепортация, огнен лъч, правене на заклинания и отвари, бойно изкуство.

Образование: Когато се ражда, Подземния свят тепърва започва да се изгражда от Азаззел и Шимяза, а Казарма и учители все още не съществуват. Велзевузий е научил почти всичко сам или от Азаззел.  

Оръжие: Меч

Характер:  Велзевузий е умен, целеустремен и храбър. Неговата педантичност, самоконтрол и знания са повод за завист на немалко демони в Подземния свят.  

Външен вид: Висок около 2 метра и половина и мускулест благодарение на тренировките. Държи тъмната си коса късо подтригана, очите му са маслинено-черни, пълни устни и гарванов нос.

През свободното си време обича: Рядко му остава такова, но при всяка възможност, се отбива в Материалния свят, за да се види с повереницата си Ели.

Мотивация: Велзевузий е честолюбив и притежава завиден морален компас за човек израстнал в Подземния свят.

Какво желае: Да опази Ели

Какво мрази: Вампирите и Лилит – жената на баща му, защото убива майка му при раждането.

От какво се страхува: Да не се влюби отново.

Най-ужасното нещо, което е извършил: Нарежда на бойците на Краля на Подземния Крал (неговия баща) да убият съпругата на Конър и сестра на Дейвид – Лидия Ашбърн-Уестморланд

Интересен факт: Преди повече от две хилядолетия, Велзевузий се влюбва във вещица.

Цитат:

„Опомни се! Ако искаш братовчедката ти да доживее следващото утро, издири всеки един пророк и го убий!“

Велзевузий, "Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"