Запознайте се с Лора

Запознайте се с Лора

Лора Хейлис – Полусестра на Габи от първия брак на майка им. Вещица от Сборището и настойник на напълно осиротялата си братовчедка. Готова е на всичко, за да спаси Ели и нероденото ѝ дете от лапите на баба си и на другите водачи на сборища. Лора цял живот се е борила срещу Злото, но когато то прекрачва прага им, жената не знае как да се пребори с чувствата си към него.

Име: Лора Хейлис

Години: 25

Раса: Вещица от фанагорийското сборище

Род: древният вещерски род Хейлис

Родно място:  Адрианополис, Фанагория, Материалния свят

Положение: Лора е една от най-уважаваните и силни вещици в Сборището, не само, защотот е внучка на водача, но и заради силните си качества.

Магия: За разлика от сестра си и братовчедка си, Лора не е дарена със специална дарба, но това никак не я прави слаба. През годините практика се е сдобила с огромна енергия, която подсилва заклианията, отварите и ритуалите ѝ.

Образование: Основните елементи, които изуава са свойства и елементи на билките, ритуални практики, самоконтрол, медитация, управление на силата,  но от време на време братовчедка ѝ ѝ преподава и някой друг урок по тъмна магия. 

Характер: Преди всичко Лора е отговорна. Още с навършването на пълнолетие, става настойник на Ели. Като освен за нея, трябва да се грижи и за бизнеса на фамилия Будро. Семейните отговорности и всекидневното спасяване на света, я правят кисела и начумерена в очите на останалите, но тя просто няма време да покаже колко весела и жизнерадостна може да бъде.

Външен вид: Лора е тъмнокоса красавица с порцеланова кожа и кафяви изразителни очи. Пухкавите ѝ червени устни, сякаш подканват да бъдат целунати.

През свободното си време обича: Да се разхожда в гората

Мотивация: Лора е възпитана в омраза срещу демоните. Откакто се помни се бори срещу тях.

Какво желае: да спре Предсказанието и да опази живота на братовчедка си Ели

Какво мрази: Демоните

От какво се страхува: Че демоните ще убият още някого от семейството ѝ

Най-ужасното нещо, което е извършил: Доверява се на баба си, която е водач на фанагорийското сборище

Интересен факт: влюбва се в демон

Цитат:

"Отмъщението бе като отрова, която, ако не се пие по малко, убива. Това бе станало с братовчедката им. В стремежа си да отмъсти на демоните за убитата си майка, се бе превърнала в една от тях. Лора не искаше същото да се случи и със сестра ѝ…"

"Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"