Запознайте се с Дейвид

Запознайте се с Дейвид

Дейвид Ашбърн – Превърнат във вампир от сестра си, Дейвид ненавижда всяка секунда на безсмъртното си съществуване. С родителите си водят човешки начин на живот. Когато пристигат във Фанагория, сключват пакт със Сборището да опазват границите на държавата от вампири-номади. Справят се отлично с тази задача, докато в Адрианополис не пристигат двете двойнички и Конър. Дни по-късно в града започват да се случват все по-странни неща, а едно убийство ще ги обедини.

Име: граф Дейвид Ашбърн

Години:

  • Човешки: 18
  • Вампирски: около 400

Раса: Вампир

Род: Английският род Ашбърн

Родно място: Лондон, Англия, Материалния свят

Положение: Преди да бъде превърнат във вампир от сестра си Лидия, Дейвид е с висок статут в висшето лондонско общество. Когато слиза в Подземния свят със семейството си е дясна ръка на Конър, докато с родителите си не решават да оставят вампирския начин на живот и не се завръщат в света на хората. Последната им спирка е фанагорийското градче Адрианополис – дом на вещици и смъртни. След като ключват пакт със Сборището, Ашбърн помагат в опазването на границите на държавата от нападения ан вампири. 

Магия: И той като останалите вампири притежава свръхсила и бързина, изострени сетива – като зрение, обоняние, вкус, слух и допир.

Образование: Родителите му наемат най-добрите учители в Англия и Франция, които да изучат него и сестра му. След като е превърнат във вампир, Конър и Лидия го обучават.

Характер: Умен и състрадателен, преди да вземе решение, анализира добре ситуацията. Педантичността му може да изкара почти всеки от контрол. Добър и верен приятел е. Не прощава предателството.

Външен вид: Висок, с кестенява коса, очите му са кафеви със зеленикави отенъци. Не е много мускулест, по-скоро строен. Облича се стилно.

През свободното си време обича: Да чете книги, да играе баскетбол.

Мотивация: Съвестта и морала са движещата му сила. Ако смята нещо за нередно, би го предотвратил на всяка цена.

Какво желае: Да бъде човек.

Какво мрази: Сестра си, защото го е превърнала във вампир, обричайки го на вековно страдание.

От какво се страхува: че жената, която обича ще го презре, ако научи какво чудовище е, отново

Най-ужасното нещо, което е извършил: В ранните си години като вампир е погубил множество животи.

Интересен факт: Когато годеницата му научава, че Дейвид е вампир – го зарязва пред олтара

Цитат:

"Харесваш ми. Ти си различна, определено си по–различна от другите. По-сдържана и по-хладна, но това е само маска, дълбоко в себе си ти си вулкан, който само чака да изригне. И когато изригне, аз ще бъда там… – прошепна в ухото ѝ...

Дейвид, "Предсказанието", книга от поредицата "Огън и злато"