Запознайте се с Конър

Запознайте се с Конър

Херцог Конър Уестморланд Свирепия – След като през 17 век е превърнат във вампир, английският благородник става роб на демоните в Подземния свят, заедно с лейди Лидия, сестрата на Дейвид Ашбърн. Когато убиват любимата му, той организира Революция. Няколко века по-късно се запознава с Ели, а когато разбира, че тя е тайното оръжие, което демоните ще използват в Края на дните, я привлича на своя страна.

Име: херцог Конър Уестморланд

Прякор: Още като човек, получава прякора „Свирепия“

Години:

  • Човешки: в края на 20-те,
  • Вампирски: около 400

Раса: Вампир

Род: английският род Уестморланд

Родно място: Лондон, Алгния, Материалния свят

Положение: В човешките си години се радва на високото си положение в обществото. Има най-високата титла след Краля и е един от най-богатите мъже в страната, благодарение на плячкосаното в битките. Като вампир отново се радва на широка популярност, Конър е приближен до Кралицата на вампирите и тя често се допитва до него. Дори прави някои съществени промени в законите, което не се харесва на демоните в Подземния свят и скоро е обявен за предател, а за главата му е обявена награда.  

Магия: Като вампир се радва на свръхсила и бързина, изострени сетива – като зрение, обоняние, вкус, слух и допир.

Образование: Като всеки английски благородник, Конър е високо образован, имал е най-добрите частни учители, завършил е най-престижният университет – Оксфорд. В Подземният свят няма Казарма за вампири, но Кралицата и приближените ѝ, го въвеждат във вампирския свят.  

Оръжие: Находчивостта е най-силното му оръжие.

Характер: Конър е умен, храбър, жесток, постоянен и борбен, именно заради тези му качества, вампирите го следват и вярват в Революцията му. Готови са да дадат живоата си за него и общата цел – да освободят вампирите от демонско робство.  Импулсивността понякога му изиграва лоша шега.

Външен вид: Конър има чуплива черна коса и сапфирено-сини очи, висок, строен и мускулест. Често упражнява чара си върху жените, за да получи каквото иска.

През свободното си време обича: Да рисува, да мечтае за вампирската корона

Мотивация: След като е превърнат във вампир против волята си, Конър няма друг избор освен да се приспособи към новия си начин на живот. В началото му харесва бързината, силата, но след като слиза в Подземния свят, за да живее с останалите вампири, разбира, че не е свободен. Конър не може да се примири, че е роб и започва революционно движение, след като демоните убиват любимата му, той бяга в Материалния свят и вербува вампирите, за да се присъеднят към неговата кауза.  

Какво желае: Да стане Крал на вампирите и да ги освободи от демоните.

Какво мрази: Демоните и вампирите, които не се борят за СВОБОДА

От какво се страхува: Че отново ще изгуби жената, която обича

Най-ужасното нещо, което е извършил: Убеждава Ели да се разбунтува срещу Краля на Подземният свят

Интересен факт:

Цитат: 

"Май прекалено дълго си била под прикритие – стисна шията ѝ по-силно. – Някой трябва да ти припомни кой е истинският ти Крал!“

Конър, "Предсказанието", първа книга от поредицата "Огън и злато"