Запознайте се с Габи

Запознайте се с Габи

Габи, е двойничка на Ели, емпат. Вещица от Сборището на Фанагория. Обучението ѝ започва, след като е преследвана от Сянка. Когато узнава за „Предсказанието“, е твърдо решена да го спре. Влюбва се във вампира Дейвид Ашбърн.

Име: Гейбриъл Хейлис Бербик, наричана накратко Габи

Години: 17

Раса: вещица от фанагорисйкото сборище

Род: древният вещерски род Хейлис

Родно място: Тионис, Фанагория, Материалния свят

Положение: Като внучка на водача и главен жрец на Сборището, Габи е с високо положение в средата си. Очакванията към нея са много високи, от нея зависи цялото бъдеще на човечеството.

Магия:

  • Емпатия
  • След като убие свръхестествено същество поглъща енергията и силата му

 

Образование: Габи е обучавана предимно от сестра си Лора. Основните елементи, които изуава са свойства и елементи на билките, ритуални практики, самоконтрол, медитация, управление на силата,  но от време на време братовчедка ѝ ѝ преподава и някой друг урок по тъмна магия.  

Характер: Умна, мила, добра и жертвоготовна. Габи лесно се доверява на хората хората. Комуникативна и весела е и бързо създава приятеслтва.  

Външен вид: Макар с Ели да с двойнички, в някоимособености се различават. Косите на Габи са с цвета на житен клас и се стелят като морски вълни по гърба ѝ. Стройната си фигура дължи на здраволсовното хранене и пилатес.  

През свободното си време обича: Да свири на пиано

Призвание: Габи е грижовна и емпатична, обича да се грижи за околните, да помага на бедните и онеправданите. С цялото си сърце желае да стане лекар.

Какво желае: Да бъде просто човек.

Какво мрази: Безсилието. Да вижда болката у другите и да не може да им помогне.

От какво се страхува: Че ще дойде ден, в който ще трябва да се бие до смърт с двойницата си

Най-ужасното нещо, което е извършил: Споделя тайната на Ели с Дейвид

Интересен факт: Габи и Ели могат да си четат мислите.

 

Цитат: 

"Видях ги. Деца… На не повече от шестнадесет години… На никого не сторили зло… Чисти и невинни..../ Какво? Какво ще ми кажеш? За теб е без значение дали е Джонатан, децата в Бразилия, децата в пещерата... Където отидеш, сееш смърт! Баба е права, трябва да бъдеш спряна! Ти никога няма да спреш да убиваш! То е в кръвта ти! В неговата кръв! Ти винаги си му принадлежала, още в онзи проклет ден, в който леля и баба са сключили сделката! Проклетото ти семе!"

Габи, "Принцът на мрака", втора книга от поредицата "Огън и злато"