Запознайте се с Ели

Запознайте се с Ели

Ели, накратко наричана Ели, е двойничка и братовчедка на Габи, тъй като е прокудена от Сборището още от раждането си, единственият начин да практикува магия и да открие убиеца на майка си, е да слезе в Подземния свят. Демоните не я подозират, тъй като силата ѝ е да пали огън с мисълта си. Но когато ги напуска, са готови на всичко, за да си върнат тайното оръжие. Името под, което се подвизава в Подземния свят е Фотия.

Име: Габриел Хейлис Будро, накратко наричана Ели

Години: 17

Раса: Вещица, за кратък период е боец от армията на Краля на Подземния свят

Род: древният вещерски род Хейлис

Родно място: Париж, Франция, Материален свят

Положение:Когато пристига в Подземния свят, благодарение на силата си Ели започва обучението си за боец. С колкото повече сили и енергия се сдобива, толкова по-нависоко се изкачва в йерархията, докато не придобива I ранг Висш демон. Само пет демона притежават този ранг – нефилимите Велзевузий и Сехибе, и Съвета.

Магия:

  • Пирокинеза – пали огън с мисълта си
  • Телепортация
  • След като убие свръхестествено същество поглъща енергията и силата му

Образование: Ели завършва Казармата в Подземния свят, където изучава божества, ритуални практики, заклинания, познание в билкарството, древни езици, история, бойно изкуство, военна стратегия. Поради силно изявените ѝ качества, Върховният Учител я прави свое протеже, показвайки ѝ всички тънкости в тъмната магия.

Оръжие: Макар рядко да прибягва до хладни оръжия, когато ѝ се наложи, Ели предпочита камата и атаме. След като открадва Меча на падналият ангел Азаззел, той става нейно притежание.

Характер: Импулсивна, бестрашна, егоистична със силна воля. Повечето хора и демони не я харесват заради надменността ѝ. Когато е разстроена или ядосана е склонна към убийство

Външен вид: Благодарение на силовите тренировки, Ели е с добре оформено тяло. Не е много висока, но не биха я нарекли и ниска. Има дълга огнено-червена коса със ситни къдрици, пронизващи изумрудени очи, малко носле и пухкави устни.

През свободното си време обича: Да рисува.

Мотивация: Останала пълен сирак едва на 10-годишна възраст и подхвърляна от един член на семейството, на друг, Ели вярва само на един човек – нейната братовчедка и двойничка Габи. Жаждата за отмъщение и желанието да опази живота на братовчедка си е едничката ѝ цел.

Какво желае: Да открие демона, отнел живота на майка ѝ и да го убие

Какво мрази: празноглави кукли, да сънува, демоните, себе си

От какво се страхува: Да не се превърне в чудовище като убиеца на майка ѝ.

Най-ужасното нещо, което е извършил: Месец преди Нощта на мъртвите, жертва 44 деца в черен ритуал, за да създаде собствена армия от вампири, подчиняваща се единствено на нея, а по-късно довършва ритуала, жертвайки общо 66 деца.

Интересен факт: Ели спи само веднъж в месеца повреме на ритуал, който смъква преградата между живота и смъртта.

Цитат: 

"Видяхте ли? – Не аз, а вие се нуждаете от мен. Изобщо знаете ли коя съм аз?!  Знаете ли каква сила притежавам и с какво мога да ви даря? Чудя се какво искате повече – смъртта ми или свободата си? Истината е, че сме обединени от общ враг – Кралят и Съвета, и докато ние се избиваме помежду си, те се правят на господари на вселената. Не знам за Вас, но на мен ми писна да бягам и да се подчинявам на чужди заповеди! Знам, че ме смятате за единствената си вратичка за свобода и сте прави. Защото след Нощта на мъртвите ще се сдобиете със сила, за която дори не сте сънували. След Нощта на мъртвите ще бъдете най-силната, най-свирепата, най-могъщата армия, която светът някога е виждал!"

Ели, "Предсказанието", първа книга от поредицата "Огън и злато"