Приказни светове

Приказни светове

Във фентъзи поредицата "Огън и злато" ще се потопите в приказни светове, ще се запознаете с митични чудовища и ще се впуснете в опасни приключения с любимите си герои Габи, Ели, Конър, Дейвид, Лора и Велзевузий.

 

Материалния свят

 

е дом на простосмъртни, вещици и вампири, избягали от Подземният свят. Действието се развива предимно в приказната страна Фанагория, вдъхновена от древните митове и легенди на траки и прабългари. Участвайте в тайнствени ритуали, заедно със Сборището в пещерата на Орфей, спуснете се до Змийската река или се изкачете до върха на Самодивската планина, криеща мрачни тайни…
 

 

Подземен свят

 

Обширни дюни, реки и езера с кристално чисти води от газове, в които се вливат високите водопади и море от ацетилин, ограждащо двореца Аитрама. Скалните образувания образуват невероятната архитектура. Тук е домът на Кралското семейство, Съвета, висшите (нефилими, бойци, учители, ловци на глави, некроманти, магове) и низши (сукубуси и инкубуси, оракули, жрици, гадатели, обсебващи, кошмарници и сенки) демони и техните роби – вампирите. В Подземния свят всеки може да полети, дори вие… рници и сенки) демони и техните роби – вампирите. Поради слабата гравитация всеки жител може да лети.

 

Ад

 

Адът далече не е това, което си мислите. Тук няма да откриете червени, рогати дяволи с вила в ръка, измъчвайки клетите нещастници. Не, Адът е добре развита цивилизация с чудна архитектура, морета и реки от лава и залежи на диаманти и други скъпоценни камъни, охранявани от чудовището Сирузу. Тук е още златният лодкар, който ще Ви разведе със златната си лодка наоколо, както и черния – който ще преведе душата Ви през Огнена река към Обитаемата земя, за да преминете през трите изпитания и да се превърнете в демон… или в източник на енергия за двореца Адските недра. Е, ако преди това Сирузу не е закусил с вас… Тук времето тече по друг начин, денонощието трае 10 часа, а една година е почти 30 години, не че това е от значение, когато си живял милиони години като падналите ангели и техните съпруги.

 

Рай

 

Високи планини, безкрайно сини реки и езера, най-чистия въздух и многообразие от животински видове, дори и тези, отдавна изчезнали от светът на хората. Рая е точно копие на Материалния свят, но по-чист и по-одухотворен. Това е домът на ангели и един древен ковчег, криещ тайната на живота…