Запознай се с героите

Запознай се с героите

Ели, накратко наричана Ели, е двойничка и братовчедка на Габи, тъй като е прокудена от Сборището още от раждането си, единственият начин да практикува магия и да открие убиеца на майка си, е да слезе в Подземния свят. Демоните не я подозират, тъй като силата ѝ е да пали огън с мисълта си. Но когато ги напуска, са готови на всичко, за да си върнат тайното оръжие.

 

 

Габи, е двойничка на Ели, емпат. Вещица от Сборището на Фанагория. Обучението ѝ започва, след като е преследвана от Сянка. Когато узнава за „Предсказанието“, е твърдо решена да го спре. Влюбва се във вампира Дейвид Ашбърн.

 

 

Херцог Конър Уестморланд Свирепия – След като през 17 век е превърнат във вампир, английският благородник става роб на демоните в Подземния свят, заедно с лейди Лидия, сестрата на Дейвид Ашбърн. Когато убиват любимата му, той организира Революция. Няколко века по-късно се запознава с Ели, а когато разбира, че тя е тайното оръжие, което демоните ще използват в Края на дните, я привлича на своя страна.

 

 

Дейвид Ашбърн – Сърцето му е разбито, когато сестра му превръща него и родителите им във вампири. Бившата му годеница, Анабел, не може да приеме чудовището, в което се е превърнал и се разделя с него. Семейството води човешки начин на живот. Когато пристигат във Фанагория, сключват пакт със Сборището да опазват границите на държавата от вампири-номади. Справят се отлично с тази задача, докато в Адрианополис не пристигат двете двойнички и Конър. Дни по-късно в града започват да се случват все по-странни неща, а едно убийство ще ги обедини.

 

 

Лора Хейлис – Полусестра на Габи от първия брак на майка им. Вещица от Сборището и настойник на напълно осиротялата си братовчедка. Готова е на всичко, за да спаси Ели и нероденото ѝ дете от лапите на баба си и на другите водачи на сборища. Лора цял живот се е борила срещу Злото, но когато Велзевузий прекрачва прага им, жената не знае как да се пребори с чувствата си към него.

 

 

Елинор Хейлис – баба е на Лора, Габи и Ели, водач на Сборището. Презира Ели, до 13-годишната ѝ възраст се опитава да я убие  6 пъти. В Нощта на мъртвите прави опит да я пожертва в ритуал, който ще увеличи силата на Сборището и на двойничката ѝ.

 

 

Велзевузий – нефилим, син на Краля на Подземният свят. Тъй като е незаконен, а майка му е смъртна жена, единствената му титла е Върховен Учител. Обучава Ели самостоятелно, поверена му е лично от Краля. Когато Азазел узурпира Трона, а баща му е обвинен в измяна срещу Луцифер и обезглавен, Велзевузий не е нищо повече от бунтовник… също като Конър. 

 

 

Боби – Главна мажоретка и най-популярното момиче в гимназията до пристигането на двойничките. Съперничи на Ели във всяко отношение. По-късно става ясно, че е обладана от демон – нефилимът Сехибе – единственото оцеляло дете на Азазел след Потопа. Отвлича Ели в Нощта на мъртвите.

 

 

Азазел – Азазел е един от падналите ангели, научил мъжете да воюват и да правят оръжия, а жените – на изкуството на съблазняването, измамата, да правят украшения, огледала и да се гримират. След като изкусил хората с разврат и накарал хората да забравят бога, арх. Рафаил го оковава и го приковава за скала в пустинята. Азазел прекарва там 5 хиляди години, докато Ели не взима Меча му и не го освобождава. Веднъж свободен, Азазел опустошава Подземния свят, принуждавайки Кралят и Кралицата (Баал и Лилит) да избягат в Ада. В Нощта на мъртвите единственото му оцеляло дете след Потопа – Сехибе отвлича Ели и той я взима за жена.

 

 

Лилит – Лилит е първата жена, създадена заедно с Адам, но е непокорна и твърдоглава, за което е изгонена от Райската градина. Щом слиза в Материалният свят при падналите ангели, Лилит веднага успява да оплете в мрежите си тримата братя Луцифер, Баал и Азазел, благодарение на които става Кралица на Подземния свят и любимка на Луцифер.  След като Азазел ги принуждава да избягат в Ада, където да искат подкрепа срещу бунта на Азазел от Луцифер, противно на очакванията ѝ – Баал е обвинен в измяна  и обезглавен, а Лилит – затворена в Кулата на скръбта. Но това не я спира да крои планови срещу новият си враг – Ели.

 

 

Стела Тогилидис – Стела е вещица от фанагорийското Сборище, докато Конър не убива родителите ѝ и не взима сестра ѝ като заложник, за да му помогне да освободи любимата му. След като му помага се сблъсква и с последиците от решението си – прокудена е от Сборището, водача взима малката ѝ сестричка под крилото си, а тя е принудена да служи на Азазел завинаги.

 

 

Сехибе – След като всичките ѝ братя и сестри са убити по време на Потопа, а баща ѝ прикован за скала в пустинята, Сехибе изтърпява всички подигравки и унижения, озлобявайки се срещу Велзевузий (единственият оцелял нефилим след Потопа – като нея), Баал и Лилит, които са отнели Трона на баща ѝ, помагайки на Рафаил да го пленят. Пет века крои отмъщението си и когато Ели постъпва в Казармата в Подземният свят, знае, че е настъпил нейният час. Разказва ѝ за Меча, знаейки, че е въпрос на време да го открадне и да освободи баща ѝ, разказва куп лъжи на Елизаздра, знаейки, че ще стигнат до ушите на Луцифер и той ще обвини Баал и Лилит в измяна.

 

 

Григорий – вещер от фанагорийското сборище, верен до гроб на водача. Успява да се сприятели с Габи, а когато двойницата ѝ създава своя армия от вампири, той се възползва от шанса да настрои двойниците една срещу друга.

 

 

Луцифер – Луцифер е паднал ангел и владетел на Ада, Кралят на Подземният свят му е васал. Има шест съпруги и многобройни любимки, които макар да се мразят една друга, са обединени от омразата си към Лилит.

 

 

Елизаздра – Елизаздра е първата жена на Лицифер. Описвана е като много жестока, кръвожадна и отмъстителна. Тя е главният съветник на Луцифер и разпределя званията и титлите в Ада. Враждува с Лилит от незапомнени време и, когато  Ели се появява тя първа ѝ предлага закрила.

 

 

Махаллат – Махаллат е втората жена на Луцифер и майка на Аграте. Махаллат е демонът, който съблазнява и покварява добрите вещици, привличайки ги на страната на злото. Освен това е демон и на болестите. Махаллат и Елизаздра са двете най-влиятелни жени в Ада борбата им за власт и за вниманието на Луцифер се води от векове.

 

 

Аграте – Аграте е дъщеря на смъртната жена Махаллат, надарена с неземна красота и трета съпруга на Луцифер. Аграте е закрилница на проститутките и отговорна за сексуалните ексцесии. Най-опасна е във времето, когато се скита по изоставените улици два пъти седмично – от вторник до сряда и от петък до събота. Придружава я армия  от ангели на отмъщението и гнева.

 

 

Ламия – е една от любимките на Луцифер и Кралица на вампирите. Създадена е от Лилит и ѝ е вярна до край. Докато бившата Кралица е затворена в Кулата на скръбта, Ламия върши мръсната работа, превръщайки живота на Ели в ад.

 

 

Съвета – Министерството на Подземния свят