За автора

За автора

Аз съм артистична и целеустремена натура и не се боя да провокирам читателите си. Изкуството е моята страст, моето хоби, моята работа, моят живот.  От малка знаех, че аз съм артист и че съм на този свят, за да творя.

 

Първите си стъпки като творец на правих на 8. Посветих се на музиката изцяло. Докато открия своето място, смених две музикални школи. След година открих школите на Донка Бумболова – певица и Нанка Колева – музикант. И двете ме научиха на много неща, запознаха ме с много хора и ми предоставиха голямо поле за изява. Но писането си остана моята най-голяма страст.

 

 Чрез изкуството, което създавам, искам да вдъхновя хората и най-вече младите да мечтаят повече, да вярват в мечтите си и никога да не спират да ги следват! Чрез магията на книгите искам да им покажа, че там някъде има един вълшебен свят, който е само на ръка разстояние. И най-вече искам да ги вдъхновя да четат повече български автори!

Още от малка проявявам силен интерес към древната история, към митовете и легендите по нашите земи (гръцки, тракийски, римски и прабългарски) към мистичните учения и обреди на дедите ни. Никак не е учудващо, че романите ми „Предсказанието“ и „Принцът на мрака“ – първа и втора част от фентъзи поредицата „Огън и Злато“ са  базирани на много исторически факти, личности, легенди и места. 

Месец след като излезе дебютният ми роман „Предсказанието“, издадох и сборника с хорър разкази „Дълбоката мрежа“. Разказите ще откриете в блога ми – gabrielaplocheva.blogspot.bg.

Освен, че пиша портално фентъзи, хорър и мистерия, продуцирам и пиша сценарии на късометражни филми (трейлъри)  по романите ми.

 

Принцът на мрака - първият български фентъзи филм

"Принцът на мрака" е първият български фентъзи филм по романа на българската писателка Габриела Плочева. Можете да откриете поредицата "Огън и злато" във всички книжарници в страната. Cast: Габи - Лора Тодорова Ели - Лора Тодорова Велзевузий - Нико